ŞANLIURFA / SİVEREK - Şehit Mehmet Gözcü Ortaokulu

Ara

Siverek geneli düzenlenen voleybol turnuvasında okulumuzu temsil eden Küçükler Kız Voleybol takımımız ilçe birincisi, Yıldızlar Kız Voleybol takımımız ise ilçe üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Ara

Tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurgulamak amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası okulumuzda da büyük bir coşkuyla kutlandı.

May

Okulumuzda erkek öğrencilere yönelik futbol turnuvası ile kız öğrencilere yönelik voleybol turnuvası düzenlendi. Birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne olan turnuvalarda kazanan takımlar doyasıya eğlenirken bir yandan da kaybeden arkadaşlarını teselli ettiler.

Nis

Okulumuzun Erkek Futsal Takımı Siverek geneli yapılan turnuvada ilçe ikincisi oldu. Bu büyük başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama töreni yapıldı. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende öğrencilerimiz günün anlam ve önemine uygun metinler ve şiirler okudular. Sandalye kapmaca, çuval yarışı ve halat çekme yarışmalarıyla birlikte törenimiz sona erdi.

Ock

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Birinci dönemi 20 Ocak Cuma Günü verilen karnelerle sona erdi. Öğrencilerimiz büyük bir heyecan ve sevinçle karnelerini aldılar. Öğretmenleriyle vedalaşıp hatıra fotoğrafları çekildiler. İkinci döneme dinlenmiş ve motive olmuş bir şekilde geleceklerinin sözünü verdiler.

Ara

Her yıl 12-18 Aralık arasında tüm Türkiye'de kutlanan Yerli Malı Haftası resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası bu sene de coşkuyla kutlandı. Öğretmen ve öğrencilerimiz evlerinden getirdikleri kek, pasta, börek ve bilumum yiyecek ve içecekleri hep beraber neşeyle yediler gönüllerince eğlendiler. Okul idaremiz de sınıf sınıf dolaşarak öğrencilerimizle tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi hakkında sohpet ettiler.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda yapılan törenle kutlandı. Öğrencilerimiz hazırlamış oldukları şiirler ve konuşmalar ile öğretmenlerine duydukları sevgi ve saygıyı gösterdiler.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yılı nedeniyle okulumuzda anma töreni düzenlendi. Saat 09.05'te siren sesiyle başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Öğrencilerimiz günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yaptılar, Atatürk'ün sevdiği türküler ve şiirler okudular

Kas

12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.Olası bir deprem anında öğrencilerimizin yapmaları gerekenler öğretmenlerimiz tarafından anlatıldı ve uygulandı.

Tatbikatta "çök,kapan,tutun" ve "hayat üçgeni oluşturma" gibi uygulamalar gerçekleştirildi. Doğru olarak bilinen yanlışlar düzeltildi. Daha sonra "Okul Tahliye Planı"doğrultusunda öğrencilerin tahliyesi yapıldı. Son olarak toplanma alanında yapılan bilgilendirmeler ile  tatbikat sona erdi.

Eyl

Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan Urfa Okuyor projesi kapsamındaki okuma seferberliğine okulumuzda katıldı. 27 Eylül Salı Günü ikinci ders itibariyle okulumuzda Okuma Saati uygulamasına geçildi.

Okumuzda görevli  idareci, öğretmen, öğrenci ve diğer personeller bir ders saati boyunca kitap okuyarak Urfa Okuyor projesine destek oldular.

Eyl

Her yıl Eylül ayının üçüncü haftası kutlanan İlköğretim Haftası bu yıl da coşkuyla kutlandı. Okulumuzun ön bahçesinde yapılan kutlamalar saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra öğrencilerimiz günün anlam ve önemine uygun konuşmalar yaptırlar ve şiirler okudular.

Haz

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemi düzenlediğimiz karne töreni ile sona erdi. Okulumuzun tüm kademelerinde eğitim gören öğrencilerimiz  karne heyecanını coşkuyla yaşadılar.

Sınıflarında öğretmenlerinden karnelerini alan öğrenciler daha sonra  ön bahçede düzenlenne törene katıldılar. Günün anlam ve önemine binaen yapılan yapılan konuşmanın ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla tören sone erdi. Öğretmenleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çekilen öğrencilerimiz tatillin keyfini çıkarmaya başladılar.

Eylül ayında yeni bir eğitim öğretim senesinde görüşmek üzere...

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan törenle kutlandı. Birbirinden eğlenceli anlara sahne olan tören bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve şiir dinletisiyle devam eden program okulumuzun müzik korosunun şarkıları ve öğrencilerimizin dans gösterileriyle devam etti. Törenin son bölümünde ise öğrencilerimiz çeşitli yarışmalar düzenlediler. Çuval Yarışı, Yumurta Taşıma, Balon Patlatma, Halat Çekme, Sandalye Kapmaca, Yoğurt İçerisinde Para Arama ve  Süngerle Su Taşıma yarışmaları hem çok çekişmeli hem de çok eğlenceli geçti. Tören sonunda ise tüm öğrencilerimiz ve törene katılan veliler birlikte halay çekerek günü bitirdiler.

Nis

2021-2022 Eğitim Öğretimi Yılının sonuna yaklaşırken okulumuzda bilgi yarışması düzenlendi.Yarışma sayesinde öğrencilerimiz sene boyunca edindikleri kazanımları eğlenceli bir şekilde test etme imkanı buldular.

Okulumuz konferans salonunda düzenlenen bilgi yarışmasında her sınıfa 18'er soru soruldu. Sınıflar arasında eşitlik olma ihtimaline karşın 6'şar yedek soru da hazır bekletildi. 5. sınıflar düzeyinde yapılan bilgi yarışmasını 5/C sınıfı, 6. sınıflar düzeyinde yapılan bilgi yarışmasını 6/B sınıfı, 7. sınıflar düzeyinde yapılanı bilgi yarışmasını 7/E sınıfı ve 8. sınıflar düzeyinde yapılan bilgi yarışmasını ise 8/D sınıfı kazandılar.

Yarışmaya katılarak bizleri hem gururlandıran hem de eğlendiren tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.